Vízépítő Tagozat

Levelezőlista: vizepito@zielinski.hu

Tagozatvezető: Nagy László Benedek (nagy.laszlo@zielinski.hu)

Gyűlés időpontja: csütörtök, 18.00, VPK B718

Vízépítő Tagozat

A Vízépítő Tagozat, korábbi nevén Vízépítő Kör a vízépítés, vízi közmű, illetve az utóbbi időben az infrastruktúra szakirány geotechnika iránt érdeklődő hallgatóit fogja össze. Ennek következtében rendezvényeik is ezen témakörök köré épülnek.

A kört a 70-es években alapította pár lelkes vizes hallgató, köztük dr. Józsa János rektor úr, aki mindig örömmel vesz részt a mostani vizesek programjain és mesél régi történeteket.

A vizesek programjai mindig is rendkívül sokszínűek voltak. Az immár évenként megrendezésre kerülő szakestélyükön túl különböző, a tanulmányokat elősegítő szoftveroktatásokat szoktak szervezni, kerekasztalbeszélgetéseket épp felmerülő építőipari problémákról, megoldásokról, sőt ennek egy nagyobb keretet is adnak a két évente megrendezésre kerülő Vízépítési Konferencia által. Évente 2-3 nagyobb volumenű szakmai kirándulást is szoktak szervezni, melyek során már eljutottak Hollandiába, a Vaskapuhoz, Bécsbe, de hogy az országhatáron belül maradjunk, megcsodálták a Szigetköz fenékküszöbökkel szabdalt csodálatos világát, a Tisza-tó szépségeit a Kiskörei tározóval, a Körösök vidékét és még sorolhatnánk.

A szakmaiságon túl nagy hangsúlyt fektetnek a baráti légkör kialakítására és a Vízépítési és Vízgazdálkodási Tanszékkel való jó kapcsolat ápolására, melynek alappillére a Gödi tanszéki főzés.

A tagozat különlegessége, hogy a szakkollégiumon túl egy másik szakmai szervezetnek, a Magyar Hidrológiai Társaságnak (MHT) is az ifjúsági tagozata.

A Vízépítő Tagozat programjai: www.zielinski.hu/hu/rendezvenyek/korabbi-programjaink/vizepito

Vízépítő Tagozat

Előző cikk Következő cikk