Kör-Vas-Út Tagozat

Levelezőlista: kvu@zielinski.hu

Tagozatvezető: Rózsavölgyi Péter László (rozsavolgyi.peter@zielinski.hu)

Gyűlés időpontja: kedd, 19.00, VPK B718

Kör-Vas-Út Tagozat

A Kör-Vas-Út Tagozat elsősorban az infrastruktúra szakirányon tanuló, úttal vagy vasúttal foglalkozni kívánó hallgatókat gyűjti össze, de tapasztalatok szerint a közlekedés iránt érdeklődő, vagy a vonatrajongó lelkes emberek is megtalálják a helyüket nálunk – egyéb karokról is. Egyszóval az utazás bármely formáját kedvelő embereket várunk.

A Tagozat egyik kiemelkedő eseménye a Várostervezési Napok, amely a Műegyetem szakkollégiumai által szervezett komplex, négynapos várostervezési műhelyverseny építőmérnök-, közlekedésmérnök-, építész- és tájépítész-hallgatóknak. A szervezési tevékenységek mellett jellemző tagjaink között a részvétel a versenyen. Ezen kívül havi rendszerességgel látogatjuk az épp aktuális vasútvonal-felújításokat, autópálya építkezéseket és egyéb budapesti nagyberuházásokat. Népszerű programjaink közé sorolható még a metrólátogatás és a nagygépes átépítésekhez szervezett tanulmányutak. Oktatóinkkal, kivitelezőkkel, tervezőirodák munkatársaival és senior tagjainkkal gyakran szervezünk kerekasztal beszélgetéseket. A szakmai kiemelkedő mérnökeit gyakran hívjuk el aktuális témákban vitaestjeinkre, hogy minél tájékozottabbak legyünk a fejlesztésekkel kapcsolatosan, amelyek a mi jövőnket is érintik.

Tagjaink hagyományosan ellátogatnak a kétévente megrendezésre kerülő InnoTrans Kiállításra gyarapítva tudásukat a vasúti- és közlekedéstechnikai újdonságokkal. Egyéb külföldi útjaink között megemlítjük a már évente megrendezésre kerülő tanulmányi kirándulást Lembergbe, ami a Szakkollégium közkedvelt programjává nőtte ki magát.

A Tagozat felősségének érzi ezen felül a tudásátadást, ezért a senior tagjainkat gyakran hívjuk vissza gyűléseinkre, csapatépítéseinkre. A Kör-Vas-Út szülinap megünneplése és a már hagyományos karácsonyozás elősegíti a jó kapcsolatunk fenntartását és ápolását.

A legnagyobb szeretettel és lelkesedéssel várunk tehát minden érdeklődőt a gyűléseinken és a programjainkon, mert ahogy mondani szokás – a vonat nem vár csatlakozásra, de Mi igen!

Arccal az út felé! Arccal a vasút felé!

A Kör-Vas-Út Tagozat programjai: www.zielinski.hu/hu/rendezvenyek/korabbi-programjaink/korvasut

Előző cikk Következő cikk