Szakestélyek

Földmérő szakestély

Földmérő szakestély

1959 óta kerül megrendezésre a Földmérő Szakestély a negyedéves geoinformatikus hallgatók tiszteletére az Építőmérnöki Karon. A meghívott vendégek között szerepel az Építőmérnöki Kar mindenkori dékánja, az Általános és Felsőgeodézia Tanszék és a Fotogrammetria és Térinformatika Tanszék oktatói, a támogató cégek képviselői, a szakkollégium Földmérő Tagozatának senior tagjai, de szívesen látnak mindenkit, aki megtiszteli a rendezvényt jelenlétével.

A rendezvénynek minden évben van felkért fővédnöke, aki többnyire valamelyik tanszék oktatója. Az ünnepélyes megnyitót hagyományosan áltudományos előadás követi, majd pedig az évfolyamfilm levetítése. Az est fő eseménye a névre szóló korsók átadása a végzős hallgatóknak, ezután pedig általában játékos feladatok, vetélkedők következnek. Az estet vacsora és élőzene kíséri, jó alkalmat teremt az oktatók és a hallgatók közötti kapcsolatépítésre.

A 60. Földmérő Szakestély képei: kepito.vpk.bme.hu/2019-11-29-foldmero-szakestely/

Az 59. Földmérő Szakestély képei: kepito.vpk.bme.hu/2018-11-30-foldmero-szakestely/

Az 58. Földmérő Szakestély képei: kepito.vpk.bme.hu/2017-12-02-foldmero-szakestely/

Az 57. Földmérő Szakestély képei: kepito.vpk.bme.hu/2016-11-11-foldmero-szakest/

Vízépítő szakestély

Vízépítő szakestély

A kétévente megrendezésre kerülő Vízépítő Szakestély már-már hagyomány az Építőmérnöki Kar vízmérnöki szakirányán végzők körében. Az este játékos programokkal, svédasztallal és élőzenével várja a résztvevőket. A diákoknak lehetősége nyílik az egyetemi oktatókkal való mélyebb megismerkedésre, valamint a szakmában dolgozókkal való beszélgetésre. A hangulatról az áltudományos előadás és a játékos vetélkedők gondoskodnak. A férfiak láb- , míg a nők a Miss Víz nevezetű szépségversenyen vehetnek részt. Az est végén mindenki kiélheti táncolós kedvét, melyről általában élőzene gondoskodik.

A 2019-es Vízépítő Szakestély képei: kepito.vpk.bme.hu/2019-02-15-vizepito-szakest/

A 2019-es szakestélyre készített kisfilm: https://www.youtube.com/watch?v=Jgpot5Ad7KQ

A 2018-as Vízépítő Szakestély képei: kepito.vpk.bme.hu/2018-04-21-vizepito-szakestely/

A 2018-as szakestélyre készített kisfilm: https://www.youtube.com/watch?v=1hLhON3usrY

A 2016-os Vízépítő Szakestély képei: kepito.vpk.bme.hu/2016-04-08-vizepito-szakest/