Földmérő Tagozat

Földmérő Tagozat

Levelezőlista: foldmero@zielinski.hu

Tagozatvezető: Pongrácz Dániel (pongracz.daniel@zielinski.hu)

Gyűlés időpontja: kedd, 18.00, VPK B718

Földmérő Tagozat

A Földmérő Tagozat, ókori nevén Földmérő Kör azon hallgatókat fogja össze, akik a Geoinformatika ágazaton folytatják tanulmányaikat vagy érdeklődnek a geodézia és a térinformatika tudományágai iránt.

A Földmérő Kör 1971-ben alakult, azonban hagyományai egészen 1959-ig nyúlnak vissza, ugyanis ekkor került megrendezésre első alkalommal a Földmérő Szakestély. Az eseményt a mai napig évente nagy sikerrel rendezzük meg; 2019-ben ünnepeltük a Szakestély 60. évfordulóját. Változatos programjai mellett nagyszerű alkalmat ad a tanár-diák kapcsolatok ápolására és a szorgalmi időszak fáradalmainak kipihenésére.

További hagyományunk a nadapi szintezési ősalappont meglátogatása. Minden évben szinte vallásosan megtesszük zarándokutunkat egy pár napos kirándulás keretében, természetesen egy velencei tavi fürdéssel egybekötve. Ezenkívül időnként megtekintjük a Tihanyi Geofizikai Obszervatóriumot és a Paksi atomerőművet is.

Külföldi szakmai konferenciákat is előszeretettel látogatunk, mint például FOSS4G, State of the Map, EO4ALPS, stb. A tagozatban közkedvelt külföldi esemény az évente megrendezésre kerülő IGSM (International Geodetic Student Meeting). Ezen a rendezvényen az egész világ geodéziával és térinformatikával foglalkozó egyetemeinek hallgatói vehetnek részt. Ez kiváló lehetőséget kínál külföldi hallgatókkal való kapcsolatteremtésre, előadások, poszterek bemutatására, és a helyi geodéziai fortélyok megismerésére. Természetesen a többi tagozatokhoz hasonlóan mi is rendszeresen szervezünk kerekasztal-beszélgetéseket volt hallgatókkal, illetve a szakma képviselőivel. Tagozatunk továbbá foglalkozik a tudás átadásával, egyes diákok, tagozatok, vagy akár más szakkollégiumok közötti projektek megszervezésével, és a tagjaink látókörének bővítésével. Tagjaink előszeretettel írnak TDK dolgozatot és vesznek részt pl. az Általános- és Felsőgeodézia Tanszék vagy a Fotogrammetria és Térinformatika Tanszék által szervezett vagy részt vett eseményeken is. Szóval miért is jó a Földmérő Tagozat tagjának lenni?

Részt vehetsz a szakmához szorosan kapcsolódó programokon, könnyedén eljuthatsz szakmatörténetileg vagy építéstechnológiailag meghatározó helyszínekre, és kamatoztathatod a tudásod. Ha mindezek akármelyike érdekel, akkor szeretettel várunk gyűléseinkre és programjainkra!

A Földmérő Tagozat programjai: www.zielinski.hu/hu/rendezvenyek/korabbi-programjaink/foldmero

Földmérő Tagozat

Előző cikk Következő cikk