Építőmérnöki Szakmai Hét

Hagyományosan az őszi félévben kerül megrendezésre a BME Építőmérnöki Karán az Építőmérnöki Szakmai Hét, amely a Zielinski Szilárd Építőmérnöki Szakkollégium és az Építőmérnöki Kar Kari Hallgatói Tanácsának közös szervezése. A rendezvény legfőbb célja, hogy lehetőséget teremtsen az építőiparban tevékenykedő cégek és a Kar hallgatói közti kapcsolat kialakítására.

Kiemelten fontos, hogy a leendő mérnökök közelebbről megismerkedjenek a szakmájukkal, bővíteni tudják az egyetemen szerzett elméleti és gyakorlati tudásukat. Ezzel is elősegítve azt, hogy tapasztaltabb mérnökként távozzanak az egyetemről. A résztvevők megismerhetik a legkorszerűbb építőanyagokat, építési technológiákat, továbbá olyan kirándulásokon és látogatásokon vehetnek részt, amelyekre ritkán adatik lehetőség.

A Szakmai Hétnek számos nagy hagyománnyal rendelkező része van, ilyen a Hídépítő Verseny, amely komoly szakmai tartalommal bír már 1999 óta. Hagyományosnak mondható a Beton Próbakocka-készítő Verseny, a Szakmai Vetélkedők, és Geodézia Verseny. Mindezek mellett számos előadás, workshop és kirándulás valósul meg. Az egész hetes rendezvénysorozatot egy állófogadás zárja.